360º-analys med Survey&Report

200x200_artBox3D_frontRight_Art13_SR.png [29kB png]

Återkoppling är grunden för all utveckling – och feedback är viktigt, inte minst om man har personalansvar. Många av våra kunder använder Survey&Report för just chefsutvärderingar och ofta genomförs den så kallade 360º-analysen.

Syftet med 360º-analysen är för det mesta att ta fram ett underlag för utvärdering av en eller flera chefer. Analysen ger feedback på ledarskapet och kan fungera som en bra utgångspunkt för en konstruktiv utvecklingsplan. 

I en 360º-analys får individen uppskatta sina prestationer i en rad olika arbetsrelaterade aspekter, och en motsvarande skattning görs av överordnade, kollegor och underställda. Detta utmynnar sedan i en graf som visar skillnaden mellan hur individen ser sig själv, och hur omgivningen gör detsamma. 

Survey&Report är ett utmärkt verktyg för denna typ av analys och programmet låter dig på ett smidigt sätt dela in respondenterna i kategorier, t ex kollegor och underställda, för att på så sätt få en ännu bättre överblick över de olika svarsgrupperna. Diagramtypen Spindeldiagram, som finns i standardversionen av programmet, låter dig dessutom presentera resultatet på ett bra och överskådligt sätt.

Här kan du läsa mer om Survey&Report, och hur programmet kan hjälpa dig med din chefsutvärdering!