Fokus på... SR-Advanced Report

200x200_artBox3D_frontRight_Art13_SR.png [29kB png]

Den grundläggande rapportfunktionen i Survey&Report är mycket kraftfull, men för de användare som har speciella krav har vi även skapat en modul för avancerade rapporter. Denna tilläggsmodul innehåller fyra huvudfunktioner.

Den första funktionen gäller användaren Rapportläsare. I stora organisationer har man behov av att kunna erbjuda olika ansvariga personer möjlighet att göra fördjupade analyser på en undersökning. Det kan vara t.ex. ett företag med geografiskt avgränsade säljområden där varje områdeschef kan se på sitt område och sina säljare utan att kunna se andra områden. Eller kan det vara en kommun som gör heltäckande skolenkäter och där varje lärare kan se sin klass, sin skola och sitt rektorsområde.

 

En annan funktion som ingår i modulen är möjligheten att skapa jämförelser mellan olika enkäter. Syftet är att man skall kunna jämföra olika enkäter och enkätfrågor på ett enkelt sätt. Man söker upp och lägger till önskade enkäter eller enkätfrågor och kopplar ihop dem i sitt dataset. Sedan bygger man rapporten och kan då snabbt jämföra olika undersökningar.

 

Den tredje funktionen har vi döpt till Beräkna. Detta en avancerad beräkningsfunktion för att skapa fördjupade statistiska analyser. Du kan t.ex. skapa en ny variabel som visar medelvärdet av ett antal variabler.

 

Slutligen finns funktionen Textanalys som låter dig visa frekvensen av ord, eller kategorier av ord, i de svar som getts på textvariabler, dvs. textfrågor, öppna svarsalternativ och kommentarer.

 

Läs mer om Survey&Report och dess tilläggsmoduler