Avancerade frågetyper med SR-Advanced Survey

Screenshot_image_map

Enkätverktyget Survey&Report erbjuder ett tjugotal olika frågetyper som standard, och för de tillfällen då du är i behov av mer avancerade frågetyper i dina enkäter finns tilläggsmodulen SR-Advanced Survey att tillgå. Den gör det bland annat möjligt att skapa matrisfrågor sida-vid-sida samt bildkarta.

Bildkarta
Ibland är det svårt att med ord beskriva olika svarsalternativ och vid sådana tillfällen kan frågetypen bildkarta med fördel användas. Det innebär att man använder en bild för att förklara olika svarsalternativ. Ett exempel finner du här bredvid. Frågan gäller vart man ska placera den nya parkeringen. Istället för att med text förklara de olika alternativen, kan respondenterna svara genom att klicka på någon av de möjliga placeringarna på kartan.

Matris sida-vid-sida
Den här frågetypen gör det möjligt att ställa två frågor om samma sak. Ett exempel skulle kunna vara en kommun som vill undersöka nöjdheten kring olika saker – som t ex skola, äldrevård, service m.m. – samt hur viktigt det är för invånarna. När respondenterna sagt sitt kan ett positioneringsdiagram skapas för att presentera resultatet på ett lättöverskådligt sätt.

Förutom avancerade frågetyper innehåller tilläggsmodulen SR-Advanced Survey bland annat möjlighet till enkätspecifik inloggning, export-ID samt funktionen att skapa pappersenkäter. Här kan du läsa mer om hur Region Gotland når sina målgrupper genom att arbeta med just pappersenkäter.