Vi skyddar er information

CLOUD Act

I maj 2018 trädde den nya lagen GDPR i kraft i alla EU-länder, lagen som är designad för att skydda all personlig data.
Dock så blev en kontroversiell lag godkänd i USA i mars 2018, lagen som kallas för CLOUD Act, Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act.

Den lagen innebär att amerikanska molnleverantörer, som Facebook, Microsoft, Google och andra, kan tvingas lämna ut information till amerikanska myndigheter, oavsett var i världen informationen är lagrad. Det gäller alltså även personlig data som finns på servrar inom EU, som före CLOUD Act skulle ha varit skyddad av GDPR inom EU. Om molnleverantören är amerikansk, måste leverantören på begäran lämna ut till exempel e-post och annan personlig information till amerikanska myndigheter.

Vi på Artisan Global Media har alltid utvecklat våra produkter själva och våra servrar står tryggt i vårt lokala datacenter i Växjö, Sverige. Eftersom företaget är både grundat och beläget i Sverige hörsammar vi inte amerikansk lag och CLOUD Act kan inte tillämpas för Artisan Global Media.

Våra kunder behöver aldrig oroa sig för att någon information når tredje part eftersom all data som är sparad på våra servrar skyddas av både svensk och europeisk lag. Därför kan du vara säker på att när ni gör affärer med oss så äger ni er information fullt ut och vi på Artisan Global Media skyddar den åt er.